НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"Предчувствие за пролет”. “Лунните деца” стъпват на сцената на Младежкия театър. Snow Cinema в Банско. Анджела Георгиу за първи път в България.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
13:05, 23.02.2019
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Предчувствие за пролет” - с изящни герои. Художниците от секция “Бижута” към СБХ представят новите си творения в изложбата в галерия София Прес.
"Лунните деца” стъпват на сцената на Младежкия театър. Една история за приятелството, ежедневните трудности и вечното любопитство към света. Залага я Майкъл Уелър, познат с блестящите сценарии за филми като „Коса” и „Рагтайм”, за който има Оскар номинация. Сюжетът събира група студенти през 60-те години на миналия век- всеки със своята индивидуалност, но и общи мислии страхове за бъдещето и смисъла на живота. Мартин Киселов превежда и режисира хитовата пиеса, която не се разделя със своята актуалност.
Банско стана център на екстремното ски и сноуборд кино! Кинопанорамата „SNOW CINEMA, започнала вчера предлага най-добрите филми в жанра. В триднедния киномаратон ще се потопим в историите за прекосяване на Антарктика със ски, олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт.
Тя е делила една сцена с Андреа Бочели, Масимо Раниери, Стинг. Анджела Георгиу пристига за първи път в България.
Звездата й изгрява с ролята на Виолета от „Травиата“ през 1994 и до днес тя е сред най-големите звезди на операта. Румънската певица блести в Метрополитън и Ковънт Гардън, Ла Скала, Виенската държавна опера. Изнася рецитали по целия свят, а календарът ѝ е запълнен с години напред. Албумът ѝ с тенора Роберто Аланя се задържа 42 седмици на на върха на британските класации. Анджела Георгиу е Вписана е в залата на славата „Грамофон“. В понеделник ще излезе за първи път на БГ сцена. в концерта в НДК под диригенството на маестро Найден Тодоров ще представи емблематичин арии.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затруднено е движението на влаковете по направлението София - Мездра
Затруднено е движението на влаковете по направлението София - Мездра
Кораби на НАТО акостираха във Варна
Кораби на НАТО акостираха във Варна