НОВИНИ

Новата седмица започва със слънчево време

Днес времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 20° и 25°, по Черноморието ще са по-ниски 12°-17°.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
09:00, 25.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
новата седмица започва слънчево време

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

В сряда ще остане предимно облачно, на места със слаби превалявания. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток.

В четвъртък ще е най-хладно, преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°, а минималните – между минус 2° и 3°. Ще е почти без валежи, по-късно през деня облачността ще се разкъса и ще намалее.

В петък отново ще е по-често облачно, вероятността за валежи е малка. В събота вятърът от североизток ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, на места, главно в източната половина от страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг.

В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще отслабне. Ще започне повишение на температурите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петиция събра пет милиона подписа за спиране на Брекзит
Петиция събра пет милиона подписа за спиране на Брекзит
Музикален фестивал в Дубай
Музикален фестивал в Дубай