НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Георги Христов се завръща на голямата сцена

„Приказки от изгубения град” ще ни разказват пианистката Мария Мартинова и актрисата Теодора Духовникова в Градската художествена галерия - Варна. В Дома на киното зрителите ще видят най-новия филм на Тери Гилиъм - „Човекът, който уби Дон Кихот”. ”Косвени щети” на режисьорката Максима Боева може да гледате тази вечер в Театър Азарян. Георги Христов се завръща на голямата сцена след петгодишна пауза с концерт в зала 1 на НДК.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:42, 22.04.2019
Чете се за: 00:47 мин.
Още

„Приказки от изгубения град” ще ни разказват пианистката Мария Мартинова и актрисата Теодора Духовникова. Спектакълът в Градската художествена галерия - Варна е част от Европейския музикален фестивал. С музикално-словесната приказка ще ни срещне с емблематичните Дебюси и Равел, Верлен и Бодлер.

Завиждам на зрителите на „Европейско кино за учащи”. Тази вечер в Дома на киното ще видят най-новия филм на Тери Гилиъм - „Човекът, който уби Дон Кихот”.

Майсторът на нестандартната режисура подготвя този проект в продължение на десетилетия и след няколко смени на актьорския екип попада на Адам Драйвър и отдавнашния си приятел Джонатан Прайс. Но времето си заслужава с фантасмагорично пост-модерната екранна история. Може ли Дон Кихот да се спаси в лудостта си, без да бъде обречен на смърт? И дали любовта ще покори света?

Истории на жени, които не са преки участници във войната, но стават косвени жертви и са принудени да споделят вината на общността, към която принадлежат. ”Косвени щети” на режисьорката Максима Боева може да видите тази вечер в Театър Азарян - сцена Backstage. Представлението е част от 10-то юбилейно издание на „Панаир на младите”.

Георги Христов се завръща на голямата сцена след петгодишна пауза. Утре вечер в зала 1 на НДК ще представи авторския си концерт „Моят път”

В концерт-спектакъла "Моят път" се включват симфоничният оркестър на Варненската опера, под диригентството на маестро Ганчо Ганчев и група „Черно и бяло”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима от участниците в групата за телефонни измами остават в ареста
Петима от участниците в групата за телефонни измами остават в ареста
АПИ: Шофьорите да се движат с повишено внимание заради ремонт на Дунав мост
АПИ: Шофьорите да се движат с повишено внимание заради ремонт на "Дунав мост"