НОВИНИ

Катастрофиралият край Ихтиман самолет е бил регистриран в Италия

Малък самолет падна близо до Ихтиман днес на обяд. Загинали са мъж и жена. По непотвърдена информация самолетът марка "Мистрал" е бил вписан в италианския регистър.

Айше Сали
от Айше Сали
16:12, 26.05.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Намираме се пред летището на ихтиманското село Черньово, откъдето е излетял падналият самолет. Това се е случило към 11,30 часа, когато той е поел към Драганово. Но след като набира височина, започва да се върти, пада и се запалва.

В следствие на инцидента загиват мъж и жена, които са били на борда, като телата им са силно обгорени.

Това, което успяхме да разберем е че тяхната средна възраст е около 50 години.

Малко след инцидента към мястото тръгват линейки от Ихтиман и Костенец, които пристигат за около 13 мин., но за съжаление не е имало какво да направят. От самолета е останала буквално само купчина пепел.

Към момента мястото на инцидента е отцепено и ние нямаме достъп, за да видим по-отблизо какво се е случило. Като предстои и първи оглед.

По информация на експертите до подобни инциденти най-често се стига заради грешки, които допускат летците. За да могат да управляват подобни самолети, те трябва да преминат теоретичен и практически курс, който включва около 30 часа летене. А подобни самолети набират скорост от 120-150 км в час. В България разрешение за управляване на подобни самолети имат около 300 души.

Какви са причините за този инцидент предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се засилен трафик по основните пътища
Очаква се засилен трафик по основните пътища
Шестима станаха кандидатите за мястото на Тереза Мей
Шестима станаха кандидатите за мястото на Тереза Мей