COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Румен Христов: Разговорите с ГЕРБ тепърва предстоят

Лидерът на СДС Румен Христов смята, че партията му е успяла да мобилизира максимално избирателите на Съюза на демократичните сили. Христов е почти убеден, че Александър Йорданов ще бъде евродепутат и няма да бъде изместен с преференции от коалиционните им партньор в тези избори - кандидати на ГЕРБ.

от БНТ
22:27, 26.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Румен Христов - лидер на СДС: Големият партньор има най-вече заслугата това, което постигнахме. Но аз смятам, че освен твърдите избиратели, които следват Съюза на демократичните сили, успяхме да предадем една по-дясна физиономия на съюза между ГЕРБ и СДС и да върнем част от периферията, част от избирателите на ГЕРБ.

Коалицията между ГЕРБ и СДС Христов определи като "логичен" предвид това, че двете партии са част от Европейската народна партия, а относно бъдещи коалиции между двете формации, лидерът на СДС каза, че разговорите тепърва предстоят.

По адрес на "Демократична България" той каза:

Румен Христов: Ако колегите от "Демократична България" успеят да прескочат бариерата, ще ги поздравя. Надявам се, техният представител да бъде в групата на Европейската народна партия, както заявиха, и да работим заедно за успехите на България и избирането на Манфред Вебер за председател на Европейската комисия.
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Галъп: Паралелно преброяване при 75% от извадката - ГЕРБ - 30,5%, БСП - 25%
"Галъп": Паралелно преброяване при 75% от извадката - ГЕРБ - 30,5%, БСП - 25%