COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Сергей Станишев в "Панорама": Никой не знае нищо за Урсула фон дер Лайен

Благодарен съм на нашите премиери, които са поставили моята кандидатура на обсъждане, както и на Европейския съвет. Това е жест към партията, която представлявам и ръководя. Първият ми ангажимент е единството на нашето семейство и отстояването на принципите ни. И двамата водещи кандидати бяха отстранени от избора за председател на ЕК. Това заяви в "Панорама" председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев по повод коментираната през изминалата седмица възможност той да оглави Европейския парламент.

от БНТ
21:38, 05.07.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Сергей Станишев: Преди повече от 1 година заявихме, че твърдо подкрепяме принципа на водещ кандидат, но смятаме, че трябва да бъде този, който може да събере подкрепа в Европейския парламент. И днес съм убеден, че Франс Тимерманс щеше да има повече подкрепа от Манфред Вебер.

Никой не знае нищо за кандидата за председател на най-важната институция в Европейския съюз. Нейният избор не е гарантиран, поне по отношение на социалистите, каза Станишев за Урсула фон дер Лайен.

По думите му единственият кандидат с ясна програма за социална програма и устойчиво развитие, с ясни ангажименти за върховенство на закона, беше Франс Тимерманс.

Станишев отправи критики към Доналд Туск, Виктор Орбан и Еманюел Макрон, които са повлияли на процедурата.

Аз съм човекът, който е водил най-много политически битки с Борисов, когато става въпрос за национални въпроси, съм готов да работим заедно. Този път той ме подкрепи, това очакват българските граждани, допълни Станишев.

Той определи като "странна" декларацията на БСП, с която те се разграничиха от думите му по отношение на премиера Борисов.

Сергей Станишев определи намаляването на партийната субсидия като опит опозицията да бъде поставена на колене преди местните избори.

Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в карнавално шествие в Германия
Кола се вряза в карнавално шествие в Германия
Оставете Тамара на мира…
Оставете Тамара на мира…