НОВИНИ

Бойко Борисов: Връщане на левицата на власт ще забави икономиката

Премиерът Бойко Борисов отговори на заявките на БСП за връщане във властта от Пловдив, където присъства на срещата на Асоциацията на българските училища в чужбина.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
20:26, 27.07.2019
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Според Борисов икономиката на България върви нагоре и хората в страната и извън нея подкрепят действията на правителството:

Бойко Борисов, министър-председател на България: Вие досега къде бяхте? Учителите и директорите в чужбина колко време чакаха за снимки с мене ? И колко хора благодариха за направеното от правителството. Това, което беше вътре на фона на нейните думи, буквално тази любов, признателност, която бликаше от най-важните хора - будителите, учителите директорите на училища, по добър отговор няма.

Министър-председателят е убеден, че връщане на левицата във властта ще забави икономическият растеж и ще пропъди инвеститорите:

Бойко Борисов, министър-председател на България: Да говориш такива неща не им отива. Но пожелавам им в тази жега да се приберат живи и здрави оттам, щото са доста възрастни хората там и да ги измъчват в жегата, но внимателно да карат също, защото са натоварени магистралите българите се движат непрекъснато.

Пред представителите на българските училища в чужбина Борисов съобщи че вече са предвидени два милиона лева повече за дейността им, защото връщането на българите, които са извън родината е национална задача:

Бойко Борисов, министър-председател на България: Разбира се, хората и обратната миграция могат да се случат само когато ние сме подсигурили по- добри условия същия бизнес същата работа с приблизително същите заплати, но вече хората да са си в родината.
;

Според вицепрезидента Илияна Йотова, която също присъства на срещата в Пловдив трябва да се изгради цялостна система в българското образование по света от предучилищна възраст до университет. Както и да се създаде на Асоциацията на българските училища зад граница. И да се даде възможност децата да посещават България, да се организират културни маршрути.

Илияна Йотова - вицепрезидент на България: Новата възможност, която отваря министерството на образованието с кандидатстване от чужбина с изпит по български език и обща матура е наистина една гигантска крачка, която направихме, за да привличаме и мотивираме младите хора да учат в българските висши учебни заведения.

Представителите на българските училища извън страната поискаха от българската държава да осигури още сгради по места, в които децата да учат. Както и да се плащат част от наемите, а също да се използват и помещения в българските посолства за образователна дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 станаха арестуваните на протеста в Москва
Над 1000 станаха арестуваните на протеста в Москва
БСП ще търси обединение с леви партии за местните избори
БСП ще търси обединение с леви партии за местните избори