Абонати на „Топлофикация“ – Русе останаха само с топла вода

Живеещите в блок „Ахелой“ 2 в Русе изкараха месец само с вряла вода. В същото време голяма част от хората в центъра от седмица са без топла вода заради ремонти на „Топлофикация“.

от Ива Колева
преди 2 години
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Всичко започва преди месец. Студената вода в блок „Ахелой“ 2 в Русе спира и от крановете потича вряла, за ужас на всички, които живеят там – предимно пенсионери.

Милка Богданова, домоуправител: От двете чешми тече топла вода, дори не можем да се окъпем. Хората плачеха за студена водичка. Шишетата пълним, като пуснат за малко студена, и минерална.

Обезпокоени, хората пишат и в социалните мрежи за проблема. Стигат и до „Топлофикация – Русе“, които изпращат свои служители на място.

Милка Богданова, домоуправител: Тук дойдоха „Топлофикация“ и казаха – при вас е проблемът.

От „Топлофикация“ – Русе потвърдиха за БНТ 2, че студената вода в блок „Ахелой“ е спряла не заради техни дейности, а вероятно заради частен ремонт в баня.

Севдалин Желев, изпълнителен директор на „Топлофикация Русе“: Ходиха наши хора, да, проблемът е вътрешен.
БНТ: Тоест, не идва от вас проблемът, а е частен, така ли?
Севдалин Желев, изпълнителен директор на „Топлофикация – Русе“ : Ами да, разбира се.

И въпреки че от „Топлофикация“ твърдят, че не носят отговорност за казуса в „Ахелой“, след като потърпевшите подадоха сигнал, студената им вода потече.

В същото време от седмица хората в централната част на Русе са принудени да ползват само ледена вода. Този път заради планирани ремонти на „Топлофикация“, които трябва да приключат до два дни.

Топ 24
Най-четени