НОВИНИ

"Абсурдите" – как се краде покрив

Кукленият театър във Варна отново ще има медна облицовка на целия покрив до края на месеца. До абсурдната ситуация да откраднат част от покрива се стигна в края на миналата година. Кражбата доведе до дебати за състоянието на целия район. Допълнителни въпроси породи възможността тук да се построи хотел, след като има върнат частен имот.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
20:20, 20.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Медната облицовка ще бъде възстановена от голяма фирма в Пирдоп, която произвежда мед, сами се обаждат с предложение за това и първите листи вече пристигнаха. Веднага след кражбата беше поставено и временно покритие, но щети все пак имаше.

В района има и други проблеми - изоставена къща застрашава минувачите и е станала подслон за клошари, опасно дърво още чака решение за премахване. Има проект за построяването на общинска галерия, но има и реституиран терен частна собственост, като вероятно там ще се строи хотел.

"Ако изобщо се стигне до изграждането и на галери, и на хотел или каквото и да е то, мисля, че само партньорството е изход от ситуацията", коментира арх. Виктор Бузев, главен архитект на Община Варна.

От Общината ще настояват за обществени дебати и съгласие за развитието на района, защото е един от малкото, запазили очарованието на стара Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От БСП ще продължават с критиките към кабинета
От БСП ще продължават с критиките към кабинета
И паяци в борбата със снега
И "паяци" в борбата със снега