НОВИНИ

АБВ избира ново ръководство

В зала 1 на НДК АБВ се провежда редовно заседание на конгреса, на което ще бъде избрано ново ръководство на партията. Както вече е известно, Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин обявиха, че се оттеглят от лидерските постове в АБВ. Уточниха обаче, че това не означава, че напускат политиката.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:02, 15.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Искат да дадат възможност на нови млади хора да застанат начело на партията, а те ще помагат с опита си. Сред номинираните за лидерския пост до момента са Константин Проданов, Николай Илчев, Мариана Тодорова, Марин Киров, Владо Маринов, Трендафил Величков.

Участниците в конгреса ще обсъдят също подготовката на АБВ за предсрочните парламентарни избори.

Кой ще е новият лидер на АБВ ще стане ясно днес около 17 часа, когато ще приключи гласуването на участниците в конгреса.

Конгресът на АБВ преминава под мотото "Промяната започва от нас!"

В доклада си Георги Първанов подчерта, че АБВ трябва да бъде субект на промяната в държавата. Той настоя за промяна на политическия модел. Призова да бъдат отворени икономическите досиета и всички корупционни сделки да излязат на светло.

Георги Първанов, председател на АБВ
Нужна е дълбока промяна на политическия модел. Да припомня, че ние преди всички заговорихме за мажоритарен елемент в една смесена избирателна система, за намаляване на държавните субсидии на партиите. Необходима е промяна в Конституцията, в Закона за политическите партии, в редица други закони - за повече прозрачност, за регистрацията и т.н. Нужна е ревизия не само на политическия модел, но и на икономическите резултати от прехода. Преди доста години казах, че истинските зависимости ще лъснат, когато се отворят икономическите досиета - далаверите в приватизацията, концесиите и т.н.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на чуждестранните туристи в Русе през миналата година
Ръст на чуждестранните туристи в Русе през миналата година
Сръбският влак не влезе в Косово
Сръбският влак не влезе в Косово