НОВИНИ

АБВ с три варианта за намаляване на субсидиите

Политическа партия АБВ кани останалите полически формации и неправителствените организации на обществена дискусия за намаляването на партийните субсидии. Този дебат трябва да се състои преди срока за окончателното гласуване от Народното събрание - 1 август 2019 г.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:04, 02.07.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

АБВ предлага три варианта за намаляване на субсидиите. Първият вариант е стойността на един получен глас да бъде обвързана с минималната работна заплата. Например при 560 лева към 1 юли субсидията да е 1% от тази стойност или 5 лева и 60 стотинки за глас.

Второто предложение- стойността на всеки действителен глас прогресивно да намалява спрямо броя получени гласове.

Румен Петков, председател на АБВ: Което в много голяма степен да гарантира равнопоставеността и всъщност да прави невъзможна спекулацията с партийните субсидии от една страна и от друга страна да гарантира нормален живот на партиите, защото за обществото е крайно неприемливо партиите на база на субсидиите си да имат милиони в сметките си.

Третият вариант е намаляването на държавната субсидия да е поне трикратно, т.е стойността на получен действителен глас към 1 юли да бъде в размер на 3 лева и 67 стотинки.

Румен Петков каза още днес, че всяка партия от " Коалиция за България " ще бъде упълномощена за активни преговори по места за най-добрата формула за участие на предстоящите местни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева изрази надежда, че преговорите на ЕС и Скопие ще започнат наесен
Захариева изрази надежда, че преговорите на ЕС и Скопие ще започнат наесен
КПКОНПИ прекрати производството за жилището на Мария Габриел
КПКОНПИ прекрати производството за жилището на Мария Габриел