НОВИНИ

АЕЖ: Изслушването на генералния директор на БНР в СЕМ трябва да е публично

Асоциацията на европейските журналисти-България настоява изслушването на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов от Съвета за електронни медии (СЕМ) да бъде прозрачно, публично и предавано на живо. Медийният регулатор ще изслуша Костов в понеделник в 14 ч. във връзка със случващото се в радиото.

аеж изслушването генералния директор бнр сем публично
bnt avatar logo
от БНТ
09:17, 16.09.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Още в петък АЕЖ призова Съвета за електронни медии, както и редица институции в държавата да вземат отношение по случая, тъй като обществото има правото да знае кой и защо взе решение за безпрецедентното прекъсване на излъчването на програма "Хоризонт". По-късно същия ден прокуратурата обяви, че започва съвместна проверка с ДАНС, тъй като става дума за въпрос, засягащ националната сигурност.

Съветът за електронни медии е органът, който има правомощия да осъществява надзор над Българското национално радио в качеството му на обществен доставчик на медийни услуги. Обществото има право да чуе, както обясненията на Костов за прекъсването на излъчването на програма "Хоризонт", така и за отмененото сваляне от ефир и отнемането на ресор "Правосъдие" от известната журналистка Силвия Великова. В не по-малка степен е важно да бъдат чути и въпросите, които ще зададат членовете на СЕМ, които само преди няколко месеца избраха Костов за поста генерален директор, посочват от АЕЖ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След взрива на бензиностанция: Не е имало данни таксито да е с газова уредба
След взрива на бензиностанция: Не е имало данни таксито да е с газова уредба
Емил Радев: България е един от отличниците в борбата с прането на пари
Емил Радев: България е един от отличниците в борбата с прането на пари