НОВИНИ

АГ-болницата във Варна получи респираторен апарат с пари от пластмасови капачки

Нова апаратура получи АГ-болницата във Варна. Тя е дарение от сдружение "Аз вярвам и помагам" като парите са събрани от предаването на пластмасови капачки за рециклиране.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
20:34, 04.06.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
болницата варна получи респираторен апарат пари пластмасови капачки

Респираторният апарат ще се използва за реанимация на новородени. Стойността му е 15 000 лева.

Д-р Снежинка Петрова, педиатър в АГ болница - Варна: Апарат, който се намира в родилна зала и това е мястото, където се извършва първична реанимация при състояния, в които има нарушения на дишането, на сърдечната дейност при детето, деца които са родени в депресивно състояние.

От началото на годината в АГ болницата са се родили 870 бебета, като 126 от тях са недоносени.

Проф. Емил Ковачев, директор на АГ болница - Варна: Процентът на преждевременните раждания е около 10 и той остава непроменен за последните 10-15 години, както е в повечето европейски страни.

От сдружение "Аз вярвам и помагам" заявиха, че измамници се представят за част от инициативата, като предават събраните от частни лица и организации пластмасови капачки в своя полза.

Владислав Николов "Аз вярвам и помагам": Пластмасови капачки повече няма да се приемат в обекти, под никаква форма. Всеки ще бъде единствено мотивиран да ги събира вкъщи.

Във Фейсбук страницата на сдружението ще бъде описано как и къде да се даряват събраните пластмасови капачки. А на 29 септември пред Катедралния храм във Варна ще бъде поставен специален контейнер, в който жителите на града могат да сложат събраните от тях капачки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 години Вечеря в бяло в Париж
30 години "Вечеря в бяло" в Париж
Московски: На ниво Транспортна комисия имаме пълен успех на нашите предложения
Московски: На ниво Транспортна комисия имаме пълен успех на нашите предложения