Air France ще изпълни 80 % от полетите, предвидени за утре

Френската авиокомпания Air France предвижда да изпълни 80 % от полетите, предвидени за утре - третия ден от стачката на пилотите, съвпадаща с началото на Европейското първенство по футбол, на което страната е домакин.

от Източник: БТА
преди 4 години (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
По света
Air France ще изпълни 80 % от полетите, предвидени за утре

Ще бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети, както и над 70 процента от средните и от онези до летище Роаси-Шарл де Гол в Париж. В същото време Ер Франс предупреди, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута.

Днес въздушният превозвач ще изпълни 77 на сто от предвидените полети. Според ръководството на Ер Франс стачкуват 27 процента от пилотите на компанията.

Засега е предвидено стачното движение да продължи до вторник вечерта. Преговорите между ръководството на Ер Франс и синдикатите, които настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите, не дадоха резултат тази седмица. Профсъюзите недоволстват от липсата на конкретни ангажименти от страна на компанията.

Франция е обхваната от повече от три месеца от протести срещу трудовата реформа, която социалистическото правителство иска да прокара. Това предизвика опасения, че футболният шампионат може да бъде нарушен.

Стачките на машинистите на влаковете и на боклукчиите в Париж обаче не причиниха сериозни затруднения на първенството. Нов национален протест срещу трудовата реформа е свикан във френската столица във вторник.

Топ 24
Най-четени