НОВИНИ

Ахмед Доган е получил приз за сътрудничество между Русия и България​

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил удостоен с награда от Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство" - Русия, във връзка със сътрудничеството между Русия и България в областта на духовното сближаване на двата народа. Това се съобщава на официалната интернет-страница на ДПС.

ахмед доган получил приз сътрудничество русия българия​
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 08.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В писмо до директора на Руския културно-информационен център в София Павел Журавлев Ахмед Доган е благодарил за отличието.

"В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западноевропейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя. Тъкмо затова може би Русия няма "граници". Тя винаги е била в друго измерение", посочва Доган.

По думите му, в актуалното политическо време Русия се възражда не само като геополитически баланс, но и като алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карта на света показва какво най-добре умеят да правят народите
Карта на света показва какво най-добре умеят да правят народите
Един ден до края на Лотарията с касови бележки на НАП
Един ден до края на Лотарията с касови бележки на НАП