НОВИНИ

“Ако си дал, не си живял напразно“

“Ако си дал, не си живял напразно” е мотото на група млади хора, които започнаха с благотворителен концерт да събират средства за апарати за хемодиализa за деца. В ролята на “двигател на доброто” влязоха младежите от Сдружение "Споделено работно място – Варна”. Последваха ги десетки, за които да правиш добро не е само мисия, а всекидневна усилена работа. Вижте ги в рубриката ни „Търси доброто“.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
18:59, 20.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

“Доброто дебне отвсякъде, трябва само да протегнем ръка и да го дарим на някого” - казва Мария Алексиева, един от инициаторите на благотворителната кампания.

Мария Алексиева - Сдружение "Споделено работно място - Варна": ”Има още много, за което да се работи, но в крайна сметка събрахме пари и за един апарат, така че това не е малко и е един хубав старт. Радваме се, че много хора от града сметнаха това нещо като своя мисия и допринесоха малко или много за това.”

Отделението „Диализно лечение“ в болница „Света Анна“ лекува 56 пациенти, като работи на две смени три пъти седмично. Това е и максималният му капацитет.

Доц. Калоян Бакалов - заместник-директор на МБАЛ ”Света Анна” - Варна: ”Това несъмнено е невероятно голям принос за осигуряване на тази жизненоважна апаратура за гражданите на Варна."

А доброто трябва да продължи, защото в момента в отделението има 16 апарата, от които 6 вече са надвишили лимита от 30 000 работни часа и трябва да се подменят. Още 5 също доближават горната граница на часовете за използване, а отделението не разполага с резервна апаратура. Необходимите апарати са на обща стойност 120 000 лева. За един средствата вече са събрани - от варненци, които не само вярват в доброто, но и работят за него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете пострада след инцидент в детска градина в Пазарджик
Дете пострада след инцидент в детска градина в Пазарджик
Опасна дупка в центъра на Благоевград
Опасна дупка в центъра на Благоевград