НОВИНИ

Активният летен туристически сезон в Банско започва след 25 юни

10 процента от хотелите на територията на курорта Банско ще останат да работят през лятото. Активният туристически сезон ще започне след 25 юни, а цените по предварителни данни на хотелиерския бранш ще останат непроменени от миналата година.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Елена Чимева
15:35, 05.05.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В Банско през лятото хотелите предлагат основно продукта ол инклузив, но има такива, които в офертите си включват нощувка със закуска или пък с вечеря. Цените започват от 20 лева на вечер в малките семейни хотелчета и къщи за гости и стигат до 100 лева в 5-звездните комплекси.

Юлияна Христова, мениджър на хотели: Като минат майските празници всички колеги да извадят вече официално на пазара новите си продукти. Знаете, че в Банско има хотели, които са с външни атракциони, с външни водни атракциони, такива, които са насочени към здравословно хранене, към йога, правене на специални хранителни режими.“

През лятото основно български семейства избират за почивка курорта, идват и много македонци. През последните две години се засилва интересът на чужденци от Израел, Франция и Белгия, които правят обиколка на туристически обекти в България. Не пропускат да посетят Мелник, Рожен, Лещен, Ковачевица, да се разходят в Пирин планина и да си направят пикник на открито.

Юлияна Христова: “Най-силни разбира се са юли и август месец до 10 септември. Зависи от това кога ще бъдат различните фестивали като дата. Има пикови моменти, има и малко по-слаби моменти, но традиционни силни са наистина юли и август месец."

Все повече хора избират планината през лятото, за да правят преходи, показват още наблюденията на хотелиерите. Сред гостите на курорта са и любители на екстремните спортове от различни държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заговор за убийството на Ким Чен-Ун?
Заговор за убийството на Ким Чен-Ун?
Макрон и Льо Пен на финалната права
Макрон и Льо Пен на финалната права