НОВИНИ

Активността в Бурса е доста по-ниска от тази на президентските избори

Избирателната активност в Бурса е доста по-ниска от тази на президентските избори. Гласуването там преминава доста напрегнато, каза специалният ни пратеник Александър Марков. Изборният ден вероятно ще бъде удължен с един час заради големите опашки и прекъсването на гласуването в някои секции заради нарушения. Големи опашки има пред всички Секционни избирателни комисии. В Бурса те са 8. Имащите право на глас са 50 000 души. Към 13 часа в Бурса бяха гласували 2000 души и 4000 - в Истанбул.

Александър Марков
от Александър Марков
17:25, 26.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Избори 2017

Със скандали започна изборният ден в СИК. Големите спорово през деня бяха по колко човека да бъдат пускани в СИК да попълват декларации за гласуване. Повечето комисии допускаха по 3-4 човека. Много хора изпитваха затруднение при попълването на тези декларации, както на президентските избори. Изборният ден беше прекъсна в една от секции в Нилюфер, където влизаха с предварително попълнени декларации. Комисиите ги връщаха, а те влизаха отново с декларации, скрити в джоба.

В една от секциите се появиха агитационни материали. Втора секция в Бурса беше с преустановено време за гласуване заради незапечатана урна. Има жалби от председатели на секционни комисии, за да се пускат повече хора, за да им се помогне да се попълнят декларациите, имаше и контражалби.

В една от секциите се наложи да влезе полицията, за да изведе нахлули избиратели, които не издържаха да изчакат дългите опашки.

Вижте прякото включване на специалния ни пратеник в Бурса Александър Марков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата работи по три сигнала за нарушения на изборния процес във Видинско
Прокуратурата работи по три сигнала за нарушения на изборния процес във Видинско
Масова подмяна на членове на СИК в Кърджали
Масова подмяна на членове на СИК в Кърджали