НОВИНИ

Актьор спаси живота на зрител по време на представление в Народния театър

Актьорът Дарин Ангелов прекъсна представление в Народния теaтър, за да спаси човешки живот. Благодарение на него зрителят, който си е глътнал езика по време на спектакъла, сега е жив и здрав.

Айше Сали
от Айше Сали
16:51, 09.12.2016
34045
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Трудно го убедихме да разкаже тази история. Дори с аргумента, че за доброто трябва да се говори. След дълго настояване и безброй телефонни разговори с журналисти, най-накрая Дарин Ангелов склони. С неохота и деликатност, защото далеч не се чувства като герой, и не желае неговата постъпка да накърни личното пространство на обикновен човек.

Дарин Ангелов, актьор: "Бил съм на точното място в точния момент по стечение на обстоятелствата. Смятам, че всеки един човек би реагирал по подобен начин. Няма нищо по-ценно от човешкия живот, ако ще и легенди да играят по сцената. Изобщо не се замислих, втурнах се и помогнах."

Фактологията на тази история ни връща към вечерта на 4 декември. По средата на представлението "Дългият път на деня към нощта", Дарин дочува похъркване от публиката. Първо си мисли, че някой е задрямал, но малко по-късно чува същите звуци. Поглеждайки към публиката погледът му се спира върху 46-годишен мъж на първия ред, който си е глътнал езика. Актьорът слиза от сцената и се втурва към зрителя. Докато се опитва да помогне обаче, мъжът захапва дланта му. Тогава Дарин сваля колана си и така успява да извади езика на пострадалия.

Дарин Ангелов, актьор: "Някъде се случват подобни неща всеки ден - някой някъде спасява някого. Със сигурност, но поради простата причина, че се занимавам с тази професия, по някакъв начин съм обект на внимание."

От няколко дни на таблото за съобщения в Народния театър е окачено благодарственото писмо към Дарин Ангелов на директора Мариус Донкин. Чувайки за него актьорът се усмихва и отново със скромност се опитва да отклони темата. А всички зрители, които не са успели да догледат спектакъла заради инцидента, могат да презаверят билетите си за 20 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мистериозна смърт на трима души в Куклен
Мистериозна смърт на трима души в Куклен
Мобилно приложение изповядва грехове
Мобилно приложение изповядва грехове