Какви послания отправиха политиците за 2020 година? В новогодишното си обръщение президентът Румен Радев отбеляза как изминалата година е показала, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие. Премиерът Бойко Борисов направи равносметка, че годината е била добра за България.

Държавният глава Румен Радев пожела да напредваме към онази България, в която децата ни ще искат да остават и с която ще се гордеят. Според президента 2019-а е показала, че когато се примирим, изборите се опорочават.

Румен Радев, президент на България: Решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно. Парите ни се харчат безотговорно. Непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване.

Премиерът Бойко Борисов посочва, че през миналата година кабинетът е работил за повишаване на доходите на българите, ускоряване на растежа на икономиката, разкриването на нови работни места. И че инвестициите в образованието и здравеопазването едновременно с реформирането на двата сектора е водещата задача за правителството през новата 2020-а.

Бойко Борисов: Работата по изграждането на магистрали, газопроводи, жп линии ще продължи. Още веднъж използвам възможността да Ви благодаря и да уверя, че отчитаме грешките си и се учим от тях. Моралните стандарти ще продължат да са водещи в отношенията ни с гражданите.
Борисов: И през 2020 г. ще продължим да работим по основните приоритети

Борисов: И през 2020 г. ще продължим да работим по основните приоритети

Премиерът Бойко Борисов използва фейсбук, за да отправи поздрав към българите по случай настъпването на новата 2020 година. "2019-а беше добра година...

Председателят на Парламента Цвета Караянчева цитира социологически проучвания, според които оптимизмът на българите се е повишил.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Когато на парламентарните избори през 2017 г. обещахме 1200 лв. средна заплата до края на мандата, мнозина не повярваха, но ето че това обещание на парламентарното мнозинство е факт, година и половина преди поставения срок.
Бюджетът за 2020 г., който НС прие, е гаранцията за твърдото ни намерение да продължим по този път.
Бъдете здрави, щастливи, успешни! И нека силата бъде с вас!
Председателят на НС Цвета Караянчева поздрави българите за Новата година

Председателят на НС Цвета Караянчева поздрави българите за Новата година

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи специално видеообръщение по повод настъпването на 2020 г.