НОВИНИ

Акцентите от срещата Путин - Помпео в Сочи

Руският президент Владимир Путин се срещна в Сочи с американския държавен секретар Майк Помпео. По време на разговорите представителите на Русия и САЩ изразиха надеждата си за подобряване на отношенията между двете страни въпреки различията.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:16, 15.05.2019
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Пред държавния секретар на САЩ руският президент изтъкна, че Русия не се е намесвала в американските избори за президент, както е станало ясно от доклада на специалния прокурор Робърт Мълър. Време е да се продължи напред, заяви Путин.

Владимир Путин, президент на Руската федерация: Както знаете, съвсем неотдавна, преди няколко дни, имах удоволствието да разговарям с президента на САЩ по телефона и у мен се създаде впечатление, че президентът е настроен за възстановяване на руско-американските връзки, контакти, за съвместно решаване на въпросите, които представляват взаимен интерес за нас.

От своя страна, американският държавен секретар Майк Помпейо предаде посланието на президента Тръмп, че САЩ са заинтересувани от подобряване на отношенията с Русия. Но изтъкна, че Вашингтон няма да толерира намеса в изборите, подобна на тази през 2016 г.

Майк Помпео, държавен секретар на САЩ: Ще защитаваме нашите интереси, но има въпроси, по които можем да намерим общи интереси и да работим заедно, за да направим нашите два народа и светът по-успешни.

Срещата се проведе на фона на силното напрежение във връзка със ситуацията в Иран, Сирия, Украйна и Венецуела. Различията на САЩ и Русия по тези въпроси остават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци в Северозападна Сирия, загинали са 15 цивилни
Сблъсъци в Северозападна Сирия, загинали са 15 цивилни
Президентът продължава срещите за нов главен прокурор
Президентът продължава срещите за нов главен прокурор