НОВИНИ

Акцентите в "Киномания" 2018

Филмът "Времето е наше" на режисьора Петър Попзлатев ще даде началото на тазгодишното издание на фестивала "Киномания". В дните между 15 и 29 ноември ще видим над 60 от най-новите и награждавани заглавия на българското и световното кино. Филм, посветен на Папа Франциск и сатира за Силвио Берлускони са сред акцентите. В програмата е включена и лентата със заглавие "Всички знаят" с участието на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.

Айше Сали
от Айше Сали
18:30, 05.10.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Наистина ли идва промяната след 89-та година и как се случва тя? Този път образът на прехода се появява във "Времето е наше" на режисьора Петър Попзлатев. Филмът за паметта и уроците от миналото е по мотиви от романа на Владимир Зарев "Разруха", а сред актьорите ще видим Руши Виденлиев и Елена Телбис.

Петър Попзлатев, режисьор: 30 години по-късно постигнали ли сме вътрешно тази човешка свобода? Успяли ли сме, поне моите връстници, да направят своята изповед.

Италия, жени, власт и скандали. Бившият премиер Силвио Берлускони се превръща в главен герой от филм на Паоло Сорентино.

Владо Трифонов, програматор на "Киномания": Това е наистина много смела сатира, каквато само артист като Сорентино може да направи. Да, факт е, че Берлускони не е на власт в Италия, но мисля, че този филм би се появил от този автор, дори ако той беше на власт.

Няма значение какво ни разделя, защото неговите думи ни обединяват. С всяко свое послание папа Франциск сближава религията и хората. Казва, че различията ни плашат, но благодарение на тях израстваме. А трудностите се преодоляват с любов.

Владо Трифонов, програматор на "Киномания": Филмът на Вендерс за Папа Франциск също е много интересен, защото той като един истински католик прави обективен портрет на тази много влиятелна личност, каквато е този папа.

Филмът с участието на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, който откри фестивала в Кан също е включен в програмата.

"Киномания" 2018 започва на 15 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синодът на БПЦ не подкрепи свикване на събор за Украинската православна църква
Синодът на БПЦ не подкрепи свикване на събор за Украинската православна църква
Има ли манипулации на пазара на ток и изкуствено завишаване на цените
Има ли манипулации на пазара на ток и изкуствено завишаване на цените