COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Акция срещу неправилно пресичащите минувачи във Варна

От началото на седмицата пътните полицаи във Варна провеждат акция срещу неправилно пресичащите минувачи. Данните са стряскащи. През миналата година в града са станали 207 пътнотранспортни произшествия с 11 загинали и 205 ранени пешеходци. А от януари досега във Варна вече има един загинал на пътя и 17 ранени.

от Нора Бочева
16:58, 08.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Всеки ден по най-натоварените булеварди във Варна минувачи пресичат на места без пешеходни пътеки или светофар с риск за живота си. Въпреки че има подлези, хората често избират да минават през пътното платно.

Соня Кутли: Опасно е, но гледам добре, защото стълбите са по-тежки за мене. Отдолу, когато няма кола.... и отгоре, когато няма кола, и чак тогава започвам да пресичам.
Стефан Карастоянов: Тука, защото има добра видимост, затова рискувам... Обаче вече няма да правя тези грешки.

Иван Кайков, който работи в заведение за хранене в центъра на града, казва, че постоянно вижда пешеходци, които пресичат пътя. Не ги спират и високите ограждения, поставени на булеварда. Прескачат ги и се движат между колите, а светофарът е само на няколко метра.

Иван Кайков: Даже вчера един стар човек за малко да го блъсне кола. Наистина нямам обяснение за това нещо.

Санкцията за пешеходците е между 20 и 50 лева. От началото на седмицата във Варна са глобени над 50 души.

Старши инспектор Добромир Ганчев – Сектор "Пътна полиция" - Варна: Особено през зимния период рязко скача броят на произшествията с участие на пешеходци особено в тъмната част на денонощието, когато те са по-трудни за възприемане от страна на водачите на МПС, облечени в тъмни дрехи.

От Пътна полиция съветват да не си спестяваме минутата, необходима да стигнем до най-близката пешеходна пътека и да изчакаме зелен сигнал, защото това може да струва живота ни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
Преминалите от Турция в ЕС мигранти вече са над 76 000
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска