COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

​Албанската полиция разби опасна криминална банда

Албанската полиция разби опасна криминална банда, заподозряна за няколко тежки престъпления, извършени през последните месеци в северния град Шкодра, предаде агенция МИА.

от БТА
18:23, 22.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
​албанската полиция разби опасна криминална банда

Арестувани са 11 членове на групата "Байри", издирват се още двама. Повечето са арестувани в Албания и няколко - в Холандия. Арестите последваха след като вчера полицията арестува в Тирана Енвер Байри, смятан за лидер на групата.

Бандата е заподозряна за две убийства в Шкодра, няколко опита за убийство и рекет на някорко души, които били изнудвани за големи суми пари. В сътрудничество с други банди групата Байри търгувала и с наркотици в европейските страни и инвестирала спечелените средства в Албания.

Полицията заловила и оръжие. Конфискуван е недвижим имот, хотел и ресторант във Велипое, северозападна Албания, за които има подозрения, че са построени със средства от престъпна дейност. През последните няколко месеца в Шкодра бяха извършени шест убийства, двама души се смятат за изчезнали, регистрирани са и няколко случая на отвличане с цел откуп.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът: Маринела Арабаджиева – вкъщи, под домашен арест
Спецсъдът: Маринела Арабаджиева – вкъщи, под домашен арест
Къде отиваш, Македонио*?
Къде отиваш, Македонио*?