Албанският премиер и лидер на управляващата Социалистическа партия Еди Рама предизвика опозицията, заявявайки, че е готов да отиде на предсрочни избори през есента, ако опозицията спечели една община повече от него на местните избори.

© БГНЕС
Еди Рама, премиер на Албания: Ако спечелите една община повече от нас на предстоящите местни избори през юни, ние сме готови да отидем на предсрочни избори през есента. Но помнете, че има само един начин - в края на деня хората решават кой е спечелил и кой е загубил битката. Изборите на 30 юни ще решат какви хора искаме.

На площада се проведе митинг, на който Рама представи Ерион Велиай като кандидат за втори мандат за кмет на Тирана. Премиерът отправи още едно послание към опозицията - Социалистическата партия няма мандат от гражданите да си тръгне.

Еди Рама, премиер на Албания:Предложихме ви сътрудничество в изборната реформа. Изтрихме калта, яйцата, мастилото и боята, които хвърляте по лицата ни заради отчаянието ви, но всичко беше безполезно. Вместо да ни предизвиквате с идеи, вие избрахте да ни замеряте с камъни. Казвам ви, че нямаме мандат да напуснем, а само сделка с гражданите на тази страна да останем.
Сблъсъци пред албанския парламент

Сблъсъци пред албанския парламент

Сблъсъци между демонстранти и полиция в Албания, където група протестиращи се опита да нахлуе в парламента. Част от протестиращите прескочиха металнат...