НОВИНИ

Албена прие среща на лекарите с медиите

Юбилейна национална среща на медиите в курорта Албена събра на едно място утвърдени лекари и журналисти. Тази година темата е „Здравни и социални практики: предизвикателства 2016" с акценти върху качеството на живот без болка, постижения в медицинската наука и прилагането им в българското здравеопазване. Събитието беше открито от председателя на фондация МОСТ - Юлия Пискулийска и очарователната Татяна Лолова.

bnt avatar logo
от Цанка Николова
15:48, 21.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още
албена прие среща лекарите медиите

Хората боледуват по различен начин - но всеки търси причината и точното решение. Фондация Мост дава възможност за диалог върху новите проблеми, средства и методи в медицината.

проф. Върбан Ганев: "На тази среща се обсъждат най-съвременните постижения на медицинската генетика в България и в частност постиженията в областта на сърдечно-съдовите заболявания, в областта на злокачествените заболявания и възможностите за изследване при тях, за да се подобрят възможности за диагностика и лечение на болните".

Тази година една от новостите е свързана с лечението на множествената склероза. Съществуват вече две нови лекарства.

проф. д-р Ивайло Търнев: "Тези нови медикаменти създават възможност за лечение на по-резистентни пациенти. Тези нови два медикамента влязоха именно през тази година в употреба и вече имаме пациенти, които се лекуват с тях".

Бъдещето е може би именно в това - новите техники, лекарства и материали, развитието на направления като наномедицината например. Но големият въпрос е как българското здравеопазване ще осигури широк достъп до тези постижения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Открити са черните кутии на катастрофиралия египетски самолет
Открити са "черните кутии" на катастрофиралия египетски самолет
Микробус с 39 мигранти е задържан след преследване
Микробус с 39 мигранти е задържан след преследване