НОВИНИ

Александър Манолев отказва да стане транспортен министър

След разговор с премиера Бойко Борисов и с ресорния вицепремиер Валери Симеонов в ранния следобед Александър Манолев съобщи, че отказва номинацията за нов министър на транспорта на мястото на подалия оставка Ивайло Московски. По-рано медиа публикува данни за това, че Манолев е участвал в транспортно произшествие, завършило с фатален край.

Николай Минков
от Николай Минков
15:10, 13.09.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Причината, по думите му, е координирани атаки на група хора срещу него. Решението си съгласувал с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

Манолев поясни, че още не е решил дали да остане и на поста зам.-министър на икономиката, защото атаките срещу него са атака и срещу целия кабинет. Той добави, че ще се срещне с адвокати, за да обсъди с тях как да защити името си.

Александър Манолев: Причината за това номинацията ми да бъде оттеглена е координираната атака, която се провежда срещу мене от една определена група. От момента, в който номинацията ми бе обявена, са скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерството на транспорта. По този начин се атакуват не само аз като кандидатура, но и целия кабинет. Някой се притеснява от реформите, от политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта.

В понеделник Александър Манолев беше номиниран от премиера Борисов за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на мястото на подалия оставка Ивайло Московски.

Манолев направи изявление пред журналистите без да отговаря на журналистически въпроси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евровизия 2019 ще се състои в Тел Авив
"Евровизия 2019" ще се състои в Тел Авив
Заподозрените в отравянето на Сергей Скрипал дадоха интервю за руска телевизия
Заподозрените в отравянето на Сергей Скрипал дадоха интервю за руска телевизия