COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Александър Сиди: Ще спираме социалните помощи на роми при определени причини

През януари вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че ВМРО готви "програма за справяне с циганизацията". Концепцията вече е готова и беше представена под името Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в Република България и мерките за реализацията им. Какви са идеите на партията - гост по темата в студиото на Сутрешния блок на БНТ1 беше депутатът от ПГ на Обединените патриоти Александър Сиди.

от БНТ
07:48, 07.02.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Един от големите проблеми е, че едни хора за период от 30 години се превърнаха от работещи на социални помощи - това е, което те използват като основен социален инструмент в живота, обясни Александър Сиди.

Александър Сиди, депутатът от ПГ на Обединените патриоти: Спирането на социалните помощи може да стане по-различни причини - при отказ от труд или например, когато вдигне сватба от 1000 човека - как точно може да се финансира едно такова събитие? Или на тези, които управляват луксозни МПС-та и т.н. Спирането на помощи ще става там, където може да бъде доказано.

Трябва да бъде сложен таван, по-нисък от минималната работна заплата, категоричен е Сиди.

Освен това, от Обединени патриоти настояват още за задължителна детска градина за ромските деца, както и за връщане на децата до 16 години в училище. Не говорим само за циганите, а за всички останали невписани групи в обществото, допълни Сиди.

Патриотите предлагат още да се носи наказателна отговорност за всеки, влязъл в съвкупление с лица, които не са навършили 16 години. Сега те се оправдават, че това било традиция при тях, аргументира се народният представител.

И още - за задължителната ваксинация в гетата и останалите предложения в концепцията на Обединени патриоти, вижте целия разговор във видеото!

Топ 24
Най-четени
Филмът "Зло не съществува" спечели "Златна мечка" на фестивала Берлинале
Филмът "Зло не съществува" спечели "Златна мечка" на фестивала Берлинале
Студенти от НАТФИЗ съживяват емблематични български стихове
Студенти от НАТФИЗ съживяват емблематични български стихове