НОВИНИ

Александър Велев е новият генерален директор на БНР

Новият генерален директор на Българското национално радио е Александър Велев. Той беше избран единодушно от Съвета за електронни медии с 5 гласа "за" на открито заседание тази сутрин. Велев беше предпочетен за поста сред други 12 кандидати. Пред БНТ новият шеф заяви, че първо ще започне диалог в радиото, защото в момента той не съществува между ръководството и служителите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:25, 17.05.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Александър Велев вече е бил генерален директор на БНР - от 1998 до 2001 година. Познава радиото и като администратор, и като журналист. Именно големия му опит беше отбелязан и днес като един от аргументите да бъде избран за ръководител, който да сплоти екипа след протестите в радиото.

Мария Стоянова - председател на СЕМ: Направи ми впечатление това, което той каза по време на изслушването - че вижда себе си като генерален директор в ролята на боксова круша между журналистите и всички останали извън БНР, които имат специфични, специални щения, желания и интереси. Пожелаваме спокойствие, успех на журналистите в Българското национално радио, на техническите екипи, на регионалните станции, на всички, които работят в онази Стара къща, наречена от тях самите.
;

Мандатът на досегашния шеф на радиото Радослав Янкулов изтича в края на май. Но още днес новият генерален директор Александър Велев отиде при колегите си в Радиото.

Александър Велев - избран за генерален директор на БНР: Ще започнем един диалог в радиото, защото, за съжаление, констатирах, че диалогът в радиото е прекъснат между ръководство, и служители, между самите служители. Мисля, че ще имаме спокойствие, един спокоен мандат се надявам да имаме, в който да подобрим условията на труд за хората в радиото, заплащането и да подобрим програмите.

Концепцията на Александър Велев включва единен нюзрум за всички програми на БНР, засилване на кореспондентската мрежа, връщане на ролята на анализите. А журналистите в радиото се надяват, че вече няма да имат причина да пускат песента Let it be като форма на протест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да си спомним за легендата на телевизията Никола Филипов
Да си спомним за легендата на телевизията Никола Филипов
Семеен етнографски кът в село Кочан
Семеен етнографски кът в село Кочан