Александър Велев е новият генерален директор на БНР

Новият генерален директор на Българското национално радио е Александър Велев. Той беше избран единодушно от Съвета за електронни медии с 5 гласа "за" на открито заседание тази сутрин. Велев беше предпочетен за поста сред други 12 кандидати. Пред БНТ новият шеф заяви, че първо ще започне диалог в радиото, защото в момента той не съществува между ръководството и служителите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
преди 4 години
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Александър Велев вече е бил генерален директор на БНР - от 1998 до 2001 година. Познава радиото и като администратор, и като журналист. Именно големия му опит беше отбелязан и днес като един от аргументите да бъде избран за ръководител, който да сплоти екипа след протестите в радиото.

Мария Стоянова - председател на СЕМ: Направи ми впечатление това, което той каза по време на изслушването - че вижда себе си като генерален директор в ролята на боксова круша между журналистите и всички останали извън БНР, които имат специфични, специални щения, желания и интереси. Пожелаваме спокойствие, успех на журналистите в Българското национално радио, на техническите екипи, на регионалните станции, на всички, които работят в онази Стара къща, наречена от тях самите.
;

Мандатът на досегашния шеф на радиото Радослав Янкулов изтича в края на май. Но още днес новият генерален директор Александър Велев отиде при колегите си в Радиото.

Александър Велев - избран за генерален директор на БНР: Ще започнем един диалог в радиото, защото, за съжаление, констатирах, че диалогът в радиото е прекъснат между ръководство, и служители, между самите служители. Мисля, че ще имаме спокойствие, един спокоен мандат се надявам да имаме, в който да подобрим условията на труд за хората в радиото, заплащането и да подобрим програмите.

Концепцията на Александър Велев включва единен нюзрум за всички програми на БНР, засилване на кореспондентската мрежа, връщане на ролята на анализите. А журналистите в радиото се надяват, че вече няма да имат причина да пускат песента Let it be като форма на протест.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени