От години, без да участвам активно в работата на СДС, съм призовавал за намиране на формула за обединението на дясното политическо пространство. То е необходимо за стабилността на България. Това заяви Александър Йорданов в сутрешния блок на БНТ. Той беше избран за един от двамата кандидати на СДС, които се включват в листата на ГЕРБ за евроизборите.

Според Йорданов допреди 10 години противниците на ЕС са били отвън, сега в самия съюз има партии, които искат разделение и разпадане. Всички врагове, по думите му, разчитат на разделението на националните политически партии.

По думите му действието на СДС и ГЕРБ е движение в добра посока, а тези, които ще гласуват за СДС, техният глас ще бъде представен в ЕП.

Александър Йорданов от СДС на шесто място в съвместната евролиста с ГЕРБ

Александър Йорданов от СДС на шесто място в съвместната евролиста с ГЕРБ

Лидерите на ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за съвместно участие в евроизборите. Сините ще получат шестото място в листата, на което избраха знакова...

Александър Йорданов коментира, че нито СДС се е слял в ГЕРБ, нито това е коалиция. Това се прави с едно разбиране, че следващото европейско управление трябва да бъде с дясно-центристка посока, допълни той.

Ако се случи да стана депутат в парламента на Европа, аз ще бъда в семейството на ЕНП и ще изразявам политиката на СДС, каза Йорданов.

По отношение на пакета "Макрон", Йорданов каза, че би гласувал заедно с останалите български евродепутати, въпреки вътрешното си убеждение.

"Не съм специалист в тази област, но аз мисля, че в пакета "Макрон" има много ценни и важни, и положителни неща за работещите при българските превозвачи. За работниците, за обикновените хора, за шофьорите. Не трябва да се гледа еднозначно и забележете, след това ми изказване - той претърпя доста много промени", каза Йорданов.