ГЕРБ и СДС официално подписаха споразумение за съвместно участие на изборите за Европейски парламент на 26 май. Това стана тази сутрин след финални преговори между лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов.

Двама представители на СДС ще има в общата листа. На избираемото шесто място ще бъде бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов, а последното ще заеме главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Румен Христов - председател на СДС: Знакова фигура, не са чак толкова останали в СДС знакови фигури като г-н Йорданов. Знаете неговите прословути фрази като "Демокрацията победи с малко, но завинаги" и "Днес е един хубав ден за българската демокрация". Аз смятам, че днес наистина е един хубав ден за българската демокрация.
Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб: Нашата непосредствена цел е да изпратим максимален брой депутати от България в ЕНП, която за нас е гарант за съхраняването на духа и ценностите на Европа.
ГЕРБ и СДС подписаха предизборно споразумение за европейския вот

ГЕРБ и СДС подписаха предизборно споразумение за европейския вот

Председателите на ГЕРБ и СДС Бойко Борисов и Румен Христов подписаха в Народното събрание споразумение за съвместно участие на изборите за Европейски...