НОВИНИ

„Алфа рисърч“: Управляващите влизат с отслабени позиции в новия сезон

Управляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически сезон. Това показва регулярното тримесечно национално представително проучване на агенция "Алфа рисърч", проведено в последната седмица на септември сред 1027 души.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:01, 08.10.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

ГЕРБ намалява електоралната си подкрепа с малко над 2% в сравнение с юни. Ако изборите бяха днес би получила над 22%. БСП остава на практически същите позиции от около 20%, без да привлича нови избиратели, сочи проучването на „Алфа рисърч“.

И през септември се затвърждава регистрираната през юни частична загуба на електоралната си подкрепа към патриотите и в момента събират 4,7 % Подкрепата за ДПС се увеличава на 6,6%.

;

Спад на доверието към президента, премиера, правителството и парламента отчита проучването. От „Алфа рисърч“ посочват, че държавният глава губи позиции сред избирателите на ГЕРБ. Сред останалите социални групи президентът се ползва с преобладаваща подкрепа. Правителството губи инерцията натрупана след края на Европредседателството. Рейтингът на премиера се връща на нивата от март, а след леко повишение спада и доверието към Народното събрание.

;

Катастрофата край Своге, поскъпването на природния газ и мерките за ограничаване на разпространението на чума по животните са сред най-значимите събития, повлияли в голяма степен върху доверието към властта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волен Сидеров поиска Патриотите да оглавят МВР, Валери Симеонов е против
Волен Сидеров поиска Патриотите да оглавят МВР, Валери Симеонов е против
БСП очаква бързи действия за разкриване на убийството в Русе
БСП очаква бързи действия за разкриване на убийството в Русе