НОВИНИ

Алиансът на албанците може да напусне управляващата коалиция в Скопие

Ако в първите сто дни на новото правителство не бъде приет законът за разширена употреба на албанския език, Алиансът за албанците ще напусне управляващата коалиция, заяви лидерът на алианса Зиядин Села, цитиран от скопския вестник „Вечер“. Села обяснил, че това е мярка, за която се надява, че няма да бъде необходимо да се предприеме.

алиансът албанците напусне управляващата коалиция скопие
bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 10.07.2017
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Алиансът за албанците има в македонския парламент трима депутати. Села, който говори на редовно партийно събрание в Тетово, не изключи възможността за обединение на партиите, които участват в Алианса за албанците в една единствена партия. На събранието в Тетово било решено новите заместник-председатели на Алианса за албанците да бъдат Елми Азири и Ремзи Мемеди.

Вестник „Вечер“ съобщава, че делегации на министерствата на външните работи на България и Македония, водени от министрите Екатерина Захариева и Никола Димитров, са имали двудневни консултации за договора за добросъседство и сътрудничество между двете страни. Разговорите, които били водени в България, преминали в конструктивна атмосфера. Постигната е основа за компромис за договора за добросъседство и сътрудничество между България и Македония, отбелязва „Вечер“.

Независимо от това, че искаха да ни унищожат, партията е силна и сплотена като никога досега, заяви в Античния театър в Охрид Никола Груевски на 26-ата конференция на Унията на младите сили УМС, младежкото крило на ВМРО-ДПМНЕ.

УМС е стълбът на ВМРО-ДПМНЕ и движеща сила, която няма да позволи никой да накърнява интересите на Македония, заявили снощи председателят на УМС Владимир Нелоски и лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който обявил, че ще се завърне на власт на следващите избори, съобщава в. „Вести“. Груевски дал отчет за свършеното по време на неговото управление, но също така критикувал действията на новите власти, наричайки ги неспособни и лъжливо реформаторски.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът в Асеновград премина без напрежение
Протестът в Асеновград премина без напрежение
Георги Първанов: Да помогнем на Македония и да решим собствените си проблеми
Георги Първанов: Да помогнем на Македония и да решим собствените си проблеми