НОВИНИ

„Алтернатива за Германия“ иска основно да промени ЕС

Дяснопопулистката "Алтернатива за Германия" иска основно да промени ЕС. На конгрес, посветен на евровота през май, ръководството определи като свои партньори управляващите от "Партията на свободата" в Австрия, от "Лига" в Италия и изнедващо от "Фидес" в Унгария, която е в политическото семейство на Европейската народна партия. Отцепничеството на регионален лидер и видео със запис от нападението на депутат в Бундестага, хвърлят сянка върху конгреса на "Алтернатива за Германия" разказва кореспондентът на БНТ в Германия Мария Стоянова.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
20:36, 11.01.2019
Чете се за: 00:43 мин.
По света

В момента в Европейския парламент партията има само един депутат. Това е лидерът Йорг Мойтен. Плановете са, след изборите през май, в Брюксел да бъдат изпратени поне 20 представители.

Йорг Урбан, лидер на АзГ в Саксония: „Алтернатива за Германия" иска да отиде в Европейския парламент, защото трябва да спасим Европа от този Европейски съюз.

"Алтернатива за Германия" настоява за разформироване на Европейския парламент. В рамките на пет години той да стане "Европейско събрание" от 100 делегати, които да не приемат закони. Те да не се избират, а да се изпращат от националните парламенти. Идеята е радикална и изглежда нереалистична. Също като другата, за връщането на германската марка. Иначе, според "Алтернатива за Германия", остава само възможността за излизане от ЕС.

Йорг Мойтен, лидер на "Алтерантива за Германия": Според нас, ДЕКЗИТ е последната опция. Ако се случи така, че Евросъюзът не е в състояние да се реформира в дълъг период от време,тогава Брекзит ще се окаже само началото.

Вчера от партията се отцепи регионалният лидер в източната провинция Саксония-Анхалт и днес оповести нова формация. Същевременно полицията в Бремен разпространи кадри от нападението над депутата от Бундестага, което "Алтернатива за Германия" представи като опит за политическо убийство. Записите се разминават с първоначалната версия на партията, че той е бил удрян по главата с неизвестен предмет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов е против нов конкурс за избор на изтребител
Каракачанов е против нов конкурс за избор на изтребител
Разследват частен съдебен изпълнител заради либийския танкер
Разследват частен съдебен изпълнител заради либийския танкер