COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Алтернативни методи за разхлаждане в горещините

Както разбрахме и от прогнозата за времето - днес отново ще е слънчево, около и след обяд горещо с максимални температури между 32 и 37 градуса. Това си е същински хладно време в сравнение с очакванията за утрешния ден, когато термометрите се очаква да отбележат рекорди.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
09:39, 28.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Животът

Дойде познатият ни вредител - жегата. Настани се удобно в дома, офиса, по улиците. Да не говорим за обществения транспорт... Отърване няма. Поне в идните дни.

Яжте повече краставици! Истински топовен салют в сърцето на жегата. Пресни плодове и зеленчуци също помагат. Но - бързите храни не са никак препоръчителни, защото най-често продуктите вложени в тях не винаги са пресни. А и са доста тежки за организмът ни. Освободете място в хладилника...

В жегата трябва да пием поне по два литра вода на ден. В тези дни кафето не е препоръчително, защото кофеинът дехидратира организма. Ако все пак не можете без ароматната напитка - лекарите препоръчват и по чаша вода допълнително.

Според лекарите водата, която пием по време на горещините трябва да е със стайна температура, защото прекалено студената стресира организма ни и носи риск от простуда. Все пак добра хитрост е да замразим водата във фризера - защото така може да ни донесе приятна разхлада по време на работа.

А ако си нямате климатик - направете си! Напълнете стъклена купа с ледени кубчета, добавете малко студена вода и поставете пред най-обикновен вентилатор - ефектът е моментален!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха манган над нормата във водата в Брестовица
Откриха манган над нормата във водата в Брестовица
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината