COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Американка спаси българче от сиропиталище в Бургас

Седемгодишно момче от България, което e тежало само 3,5 кг, се развива с изумителна бързина, след като бе осиновено от грижовна американка. Детето гладувало през целия си живот, тялото му било кожа и кости, когато тя го е взела. Въпреки усилията на служителите в сиропиталището в Бургас, момчето било на ръба на смъртта.

от БГНЕС
13:10, 06.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
американка спаси българче сиропиталище бургас

Неговата нова майка Присила Морс от щата Тенеси видяла малкото момче на снимки, публикувани на Facebook и решила да вземе нещата в свои ръце.

„Осиновихме нашето първо дете преди четири години, аз съм осиновителката. Когато видях снимката от Райън в сиропиталището, се сетих за брат ми, който имаше подобни нужди, и за грижите, от които се нуждаеше преди смъртта си. Помолих съпруга ми да вземем детето, просто да се грижим за него", обяснява Морс пред vesti.mk.

Тя пътувала два пъти до Бургас, за да осинови малкия Райън. И миналия месец го отвела у дома си.

За България американката казва, че „това е красива страна, но не разполагат с необходимите средства, за да се грижи за децата. Правят каквото могат. А на него му бе необходима само една тръбичка за хранене. Убиваше го гадът. Когато го видях за първи път, първото нещо, което ми мина през главата, бе, че то ще умре. Беше стряскащо, снимките не показват реалността. Беше едвам живо. Болно и гърчаво. Моят показалец беше дълъг колкото бедрената му кост“, с тези думи Присила описва състоянието на Райън, когато за първи път го е видяла.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Меркел е изправена пред най-тежкото си предизвикателство досега
Меркел е изправена пред най-тежкото си предизвикателство досега
5000 души местят пенсиите си от частния в държавния фонд
5000 души местят пенсиите си от частния в държавния фонд