COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Американски миноносец акостира във Варна

Американският боен кораб “Рос” е на неофициално посещение във Варна. Целта на визитата е подобряване на сътрудничеството и оперативната съвместимост със съюзниците от НАТО. Ескадреният миноносец е участвал в редица операции в международни води.

от БНТ
07:47, 17.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Разрушителят “Рос” e сред бойните кораба от състава на Военноморските сили на САЩ, които носят ракети “Томахоук” на борда си. Корабът многократно е посещавал акваторията на Черно море.

капитан II ранг Дейвид Коулс, командир на ескадрен миноносец “USS ROSS”: Откакто съм на борда на кораба “Рос”, при навлизането ни в Черно море, не сме имали провокации.

Екипажът на ескадрения миноносец е 300 души. Корабът е с дължина 154 метра и може да се отбранява при атаки по вода, под вода и по суша.

младши лейтенант Дрейк Дейвис, офицер по електричеството на ескадрен миноносец “USS ROSS”: Също така имаме и големи способности за ракетна самоотбрана при атака от други бойни машини. Тук горе можете да видите пултът на противоракетната отбрана на кораба.

Командирът на американския военен кораб капитан II ранг Дейвид Коулс се е срещнал с командира на българските ВМС контраадмирал Митко Петев. Програмата му във Варна включва посещение на музеи в града. Предвидени са и две футболни срещи между отбор от екипажа на кораба и от Военноморското училище.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Германия се реши и спаси "Луфтханза", наля 9 милиарда евро
Германия се реши и спаси "Луфтханза", наля 9 милиарда евро
Отвъд границите: Жени Попова: Мечтаното ми пътуване е това до България
"Отвъд границите": Жени Попова: Мечтаното ми пътуване е това до България