Американският град Хюстън отбелязва годишнина от урагана „Харви“

Избирателите в американския град Хюстън и окръга, към който принадлежи той, отбелязват днес годишнината от урагана Харви с гласуване, на което трябва да решат дали да одобрят издаването на облигации за 2,5 милиарда долара с цел да бъдат финансирани проекти за контрол на наводненията, които може да намалят вредите от бъдещи бури, предаде Асошиейтед прес.

от БТА
преди 2 години
Чете се за: 00:27 мин.
По света
Американският град Хюстън отбелязва годишнина от урагана „Харви“

Харви отне живота на 68 души и причини щети за около 125 милиарда долара в щата Тексас през август 2017 година. 36 от жертвите бяха в ниската част на Хюстън, където поройните дъждове и безнадзорното строителство допринесоха за наводняването на над 150 000 домове и 300 000 автомобила.

;

Референдумът за облигациите би помогнал за финансирането на проекти, които да бъдат избрани от списък с над 230 предложения, включващи откупване на домове, построяване на допълнителни съоръжения за задържане на водите при буря и разширяване на пространствата на блатисти речни разклонения. Според служители парите от облигациите биха помогнали за отделяне на допълнителни пари за намаляване на вредите от наводненията след „Харви“.

Ако референдумът мине, данъците върху имотите на жителите на окръг Харис, който включва Хюстън, ще се увеличат средно с 5 долара на година.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени