НОВИНИ

Американският вицепрезидент Майкъл Пенс пристигна в Подгорица

Американският вицепрезидент Майкъл Пенс пристигна в Подгорица, където бе посрещнат на летище Голубовци от черногорския премиер Душко Маркович и съпругата му, предаде Танюг. Американското посолство в Черна гора е предавало на живо пристигането на Пенс във Фейсбук.

bnt avatar logo
от БТА
20:34, 01.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света
американският вицепрезидент майкъл пенс пристигна подгорица

Вицепрезидентът пристигна в Подгорица със съпругата си, която веднага след слизането от самолета получи букет цветя. След като изслушаха химните на двете държави, Пенс и домакинът му Маркович минаха покрай строената почетна гвардия. Пенс дойде в Подгорица от Грузия, а преди това беше в Естония.

По протокол тази вечер премиерът Маркович организира официална вечеря за госта и неговата делегация. На нея ще присъстват и черногорският президент Филип Вуянович, председателят на парламента Сърджан Дарманович, министърът на отбраната Предраг Бошкович, посланикът на Черна гора в САЩ Небойша Калуджерович и главният политически съветник на премиера Саша Еракович.

Пенс е най-високопоставеният американски политик, който посещава Черна гора. Това е неговото първо посещение в региона. В Подгорица той ще се срещне с представители на страните членки и наблюдателки на Адриатическата харта, основана през 2003 г. под покровителството на САЩ с цел да координира дейностите в подкрепа на страните кандидатки за членство в НАТО. Майкъл Пенс ще има среща и с черногорския президент Филип Вуянович.
Черна гора е най-новата членка на НАТО, която се присъедини към алианса тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Певицата Камила Кабейо е новото лице на ЛОреал
Певицата Камила Кабейо е новото лице на "Л'Ореал"
Две бебета се родиха във Варненския зоопарк
Две бебета се родиха във Варненския зоопарк