НОВИНИ

Тримата американци, освободени от затвор в Северна Корея, се прибраха в САЩ

В американската база Андрюс край Вашингтон пристигна самолетът с тримата американци, които бяха освободени от затвор в Северна Корея. Бившите затворници ще се срещнат с президента на Съединените щати.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:56, 10.05.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

"Жест на добра воля" на севернокорейския лидер. Така от Белия дом определиха пускането на свобода на тримата американци. Те бяха държани в севернокорейски затвори по обвинение в шпионаж. Двамата са университетски преподаватели и бяха арестувани миналата година. Третият е бизнесмен. Той беше в затвора от 2015-та година.


;

В разпространено изявление, тримата благодариха на американския президент, че се връщат в Съединените щати. Амнистията им беше договорена от американския държавен секретар. За по-малко от месец Майк Помпео посети два пъти Северна Корея. При втората си визита той остана в Пхенян 13 часа и проведе и 90-минутна среща със севернокорейския лидер. Майк Помпео определи разговора като "дълъг и хубав".

Двамата са обсъдили предстоящата среща на върха. Все още официално не е обявена датата и мястото, на което Доналд Тръмп ще разговаря с Ким Чен Ун. Очаква се двамата да се срещнат в края на май или началото на юни, а най-спряганото място е Сингапур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте тази вечер по БНТ втория полуфинал на Евровизия
Гледайте тази вечер по БНТ втория полуфинал на "Евровизия"
ТИР и лека кола са се ударили край Български извор
ТИР и лека кола са се ударили край Български извор