НОВИНИ

Кирил Ананиев за заплатите на сестрите: Борисов не е излъгал никого, нито аз

Продължава спорът за отпуснатите средства за заплати на медицинските сестри. По време на парламентарния контрол от БСП отново поискаха отговор от здравния министър Кирил Ананиев за различието в сумите, които са отпуснати. През април кабинетът подписа допълнителни до 50 милиона лева, а месец по-късно сумата е намалена на 6 милиона. Здравният министър отново заяви, че за сметка на това от резерва на Здравната каса са разблокирани 50 милиона лева. От БСП поискаха отговор и от премиера.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
11:32, 04.10.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател БСП: Г-н Борисов, защо излъгахте медицинските сестри и българските граждани? Решението не е на МЗ, а на Министерския съвет, доколкото знам все още сте министър-председател и ръководите този Министерски съвет. Този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат, отговорността е лична и ваша!
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Министър-председателят Бойко Борисов не е излъгал никого, нито аз съм излъгал. 86 милиона лева бяха осигурени за системата, като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. Казах в моето изказване, че с отчета за месец септември, ние ще видим реалните цифри, такава е счетоводната практика и отчетността, че на 3-месечие се дават тези отчети.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият дъждовен ден предизвика задръствания в София
Първият дъждовен ден предизвика задръствания в София
САЩ одобриха продажбата на ракети за Украйна
САЩ одобриха продажбата на ракети за Украйна