НОВИНИ

Андронов: Пресилено е да говорим за криза, има обрат в икономическия цикъл

Няма такава непосредствена видимост за голяма финансова криза, само че има индикации за забавяне на икономическия растеж и за обрат на икономическия цикъл. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Петър Андронов, председател на Асоциацията на банките в България. След тези няколко години на растеж на всички икономики, на глобалната икономика, има признаци вече, че тя се забавя, задъхва и че навлизаме в друга фаза на икономиката, обясни той. Цялото интервю с Петър Андронов гледайте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 02.12.2018
Чете се за: 00:19 мин.
У нас
Петър Андронов, председател на Асоциацията на банките в България: Може би е твърде пресилено да говорим чак за криза, но че има забавяне и вероятно обрат в икономическия цикъл - имаме много индикации вече.

Не бива да преекспонираме размера на спестяванията, категоричен е Петър Андронов.

Петър Андронов, председател на Асоциацията на банките в България: Истината е,че за последните 15 години те се увеличиха няколкократно, но ние сме далече от средните нива на ЕС за спестявания, които надхвърлят БВП на развитите страни в пъти. Тоест нашите спестявания все още са скромни, отнесени към това, което има средния европеец.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японска приказка: Как се става истинска гейша?
Японска приказка: Как се става истинска гейша?
Паси: С Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение
Паси: С Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение