НОВИНИ

Ангел Кунчев: Некоректно е да се говори за антибиотици в месото

Вероятността за заразяване на хора от птичи грип е по-скоро теоретична, защото вирусът много лесно се поддава на топлинна обработка, каза в "Денят започва" д-р Ангел Кунчев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 10.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Предприетите мерки - унищожаването на 90-сет хиляди птици в четирите огнища у нас гарантират ограничаване на разпространението сред птиците.

Държавният здравен инспектор коментира информацията, че в месото у нас има много антибиотици и я определи за некоректна. Той обясни, че доклада на Европейската комисия коректно представя внесените и използваните антибиотици в селското стопанство, но това не означава, че са попаднали в месото. Д-р Кунчев каза още, че правилата у нас са строги и се спазват.

Доц. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор: Изводите от доклада бяха използвани не съвсем почтено за правене на други изводи, които просто не са верни. Да кажеш, че това което се прави като антибиотици във ветеринарната медицина, а после се намира в месото, е абсолютно невярно, тъй като има правила за използването и никое животно, което скоро е било лекувано, няма право да се използва после за храна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лионел Меси представи топката за Мондиал 2018
Лионел Меси представи топката за Мондиал 2018
Да си роден на 10 ноември 1989 г.
Да си роден на 10 ноември 1989 г.