Д-р Ангел Кунчев: Почти се е изчерпала противогрипната ваксина тази година

Почти се е изчерпала противогрипната ваксина тази година преди сезона, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в студиото на "Още от деня".Повиши се броят на хората, които търсят защита чрез имунизация, но ваксините не са лекарства, това, което сме поръчали, то се произвежда в рамките на година, година и половина, добави Кунчев.

от БНТ
преди 2 години
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор: Няма никакви нови случаи на грип, правят се изследвания, нямаме изолирани случаи на реален грипен случай. Не може да се предвиди какъв ще е мащабът на грипния вирус. Има глад в Европа за ваксини, търсят се туберколозни ваксини, понеже много сложно се произвеждат. Имаме всички необходими ваксини по календар, а догодина заради тази ситуация за почти изчерпани ваксини, ще внесем повече.

Кунчев открои, че родителите масово си ваксинират децата:

Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор: Антиваксиналните движение са много звучни и видими, но са много малък процент от населението. Голямата част от родителите правят имунизациите на децата си и то съвсем съзнателно.

Кунчев, бе категоричен, че в Раковски родителите могат да пускат децата си на училище:

Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор: В голяма степен ситуацията с Хепатити А е овладяна, няма притеснения да не си пускат децата на училище, просто трябва да си мият ръцете. Нека в Раковски децата да ходят на училище, няма от какво да се притесняват родителите, а да си мият ръцете и да се следи хигиената.
Топ 24
Най-четени