НОВИНИ

Ангела Меркел ще управлява в коалиция със социалдемократите в Германия

Социалдемократическата партия в Германия подкрепи съставяне на нова голяма управляваща коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева Невена Бонева
11:41, 04.03.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Ангела Меркел получи зелена светлина за съставянето на правителство. Делегатите на Социалдемократическата партия решиха да подкрепят участието на формацията в управляваща коалиция с консерваторите на Меркел. Решението е взето с мнозинство - 66% от членовете на партията на Мартин Щулц са гласували "ЗА".

Очаква се формирането на кабинета "Меркел 4" да започне възможно най-скоро, като по този начин ще се сложи край на политическата криза, която настъпи след изборите в Германия през септември миналата година. С облекчение ще въздъхне и цяла Европа, коментират анализатори. Въпреки, че политическите проблеми по никакъв начин не се отразиха на водещата икономика на Стария континент.



Олаф Шолц, действащ лидер на ГСДП: Вече е ясно, че Социалдемократическата партия ще се включи в следващото правителство. Това не беше лесно решение. През изминалите седмици в дълбочина изучавахме и открито обсъждахме всички аспекти на коалиционното споразумение.

Кевин Кюнерт лидер на Младежкото крило в ГСДП Ще наблюдаваме правителството, ще се пострараем да гарантираме, че всички заявени намерения ще станат конкретни политики и ще настояваме политическия дебат най-после да се завърне в партията и в обществото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много пловдивчани избраха да пътуват в чужбина за почивните дни
Много пловдивчани избраха да пътуват в чужбина за почивните дни
Как се избират доброволци за София Филм Фест?
Как се избират доброволци за "София Филм Фест"?