НОВИНИ

Англичани от село Миндя са силно притеснени от Брекзит

Проблемът на англичаните не са българите и румънците, категорични са представителите на британската общност у нас. Селата около Велико Търново са заселени с поданици на кралицата, които споделят, че българите, работещи на Острова, се трудят и плащат данъци съвестно. Те обаче са силно притеснени от Брекзит, който определят като най-тъжното събитие в новата история на Великобритания.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
10:18, 05.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Преди 10 години Анита и Саймън Хейс купили къща в търновското село Миндя. От тогава живеят между Англия и Миндя, като ползват всяка възможност да се върнат в любимата си българска къща. За тях България е чудесно място за почивка. Казват, че в Миндя са щастливи и спокойни, защото и природата, и съседите им са прекрасни. Категорични са, че българите и румънците не са проблем за англичаните и нямат нищо против те могат да живеят и работят на Острова.

Анита Хейс: Англия е малка страна, но мисля, че може да поеме хора от други държави, които да работят и да плащат данъците си. В това не виждам никакъв проблем. Аз не мисля, че българите и румънците създават проблеми с поведението си. Ние ги харесваме. В противен случай нямаше да бъдем тук. Винаги сме щастливи, когато срещнем българи в Англия.

Саймън, който преди да се пенсионира, е работил за британското правителство, е на мнение, че българите и румънците са дружелюбни и работливи.

"Българите и румънците са добри. Ние имаме много български приятели от Велико Търново, а техни роднини работят в Англия от много години. Там също се виждаме често", отбелязва той.

Анита и Саймън обаче са силно притеснени от Брекзит, който, според тях, няма да донесе нищо добро на Европейския съюз.

"Вярвам, че европейските страни трябва да останат и да работят заедно. Мисля, че това е правилният път за всички", убедена е Анита.

Саймън: Мисля, че Брекзит е много тъжно събитие. От много години най-важната свобода за британците е правото да се местиш и работиш навсякъде в Европа. Сега всичко е отнето.

Съпрузите Хейс споделят, че не биха се отказали от щастието и приятелите, които намират в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1, 5 млн. гърци са емигрирали заради кризи през миналия и през този век
Над 1, 5 млн. гърци са емигрирали заради кризи през миналия и през този век
Момичета от НХА преобразиха столичен подлез
Момичета от НХА преобразиха столичен подлез