НОВИНИ

Англичанин спасява читалището в Миндя

Англичанин от великотърновското село Миндя иска да спаси местното читалище. Той организира благотворителна изложба за да събере пари за ремонт. Тим Клинч е фотограф на свободна практика и няколко месеца е снимал къщите, хората и природата в Миндя. Британецът има подкрепата на всички и се надява пътуващата му изложба да събере достатъчно средства, а и да популяризира красотата на българското село.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:07, 28.08.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Тим Клинч си купил къща в село Миндя преди десет години. За проблема с ремонта разбрал от председателката на читалището. Веднага решил да подреди изложба и така да помогне за събирането на средства.

Тим Клинч, фотограф:
„Участието ми в този проект е нещо фантастично! Сега на първо място можем да съберем пари за читалището и второто, да популяризираме това красиво село Миндя"

Дълги години Тим е сътрудничел на престижни списания в Испания и Южна Франция. Казва обаче, че снимането на прекрасните хора в Миндя за него било удивително преживяване.

Тим Клинч, фотограф, живее в Миндя:
„Работата ми позволи да се доближа до хората, да разбера начина им на живот и да вляза в къщите им. Снимаме хората, докато си правят компотите, докато готвят, и е просто прекрасно!"

Парите за ремонта се търсят спешно, тъй като покривът на читалището тече, а идва зима. Затова идеята на британеца радва всички жители на селото.

Цветанка Иванова - с. Миндя
„Тази идея е прекрасна - да се правят снимки с благотворителна цел"

Иван Иванов - кмет на с. Миндя
„За подмяната на всички цигли, ще са необходими не по малко 35 000- 40 000 лева."

Освен Тим, в селото живеят още десет английски семейства, които също обещават да помагат. Англичанинът обещава до месец да подготви напълно изложбата, която ще подреди във Велико Търново и София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Споразумението между ЕС и Турция за реадмисия трябва да работи
Борисов: Споразумението между ЕС и Турция за реадмисия трябва да работи
От специалните ни пратеници: Италия се възстановява след земетресението
От специалните ни пратеници: Италия се възстановява след земетресението