НОВИНИ

ТОП 5 на местата, на които може да се спортува през зимата в Русе

В рубриката ни "ТОП 5" ви попитахме къде и какъв спорт може да се практикува в Русе през зимата. Ето как подредихте седмичната ни класация.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Ива Колева
18:00, 21.01.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

На пето място в анкетата се нарежда баскетболът в зала "Дунав", за която наскоро баскетболният клуб "Дунав 2016" и служители от общината обединиха усилия, за да решат, макар и временно, проблема с течащия ѝ покрив.

На четвърто място в допитването ни е тенисът на корт до Руското консулство. Той разполога с 4 червени корта и на всички тях има осветление. А през зимата има и отопляем балон за три от тях.

Футбол на закрито – той заема третото място в класацията ни. А днес на игрището срещнахме най-възрастния футболист – 64-годишния Вельо Дамянов, който всяка неделя играе редом до по-младите си съотборници.

Вельо Дамянов: "Така поддържам кондиция и се чувствам по-добре. Когато тренирам в неделя, цяла седмица съм работоспособен и полезен за себе си."

На второ място поставихте плуването в басейните на закрито в Русе, което е много обичан спорт от всички жители на града.

Убедително, на първо място е тенисът на маса в залата до Пантеона на възрожденците. Там днес се проведе любителски турнир, в който участваха близо 50 души от Североизточна България.

Стефан Лъвчиев – треньор по тенис на маса: "Тенисът на маса е един много достъпен спорт, също така е динамичен и забавен. Както виждате, в момента залата е пълна – има малки деца и възрастни хора."

Както се оказва, изборът от места, където може да се спортува в Русе през зимата, е голям и често залите са пълни с хора, решили да се погрижат за здравето и за настроението си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалдемократите в Германия подкрепиха преговори за коалиция с Меркел
Социалдемократите в Германия подкрепиха преговори за коалиция с Меркел
Най-голямата прегръдка в Бургас
Най-голямата прегръдка в Бургас