НОВИНИ

Топ 5 на най-красивите коледни украси в София

Коледната декорация в София е тема на седмичната ни рубрика ТОП 5. Вижте най-красивите коледни украси, класирани според зрителите на БНТ 2.

БНТ2-София
от БНТ2-София
15:00, 10.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Зрителското гласуване на страницата ни в интернет определи петото място за украсата на Президентството. Тази година в шадравана пред сградата на "Донуков" 1 няма светещи елементи и може би това я е класирало на непрестижната 5-а позиция.

На четвърто място, с равен брой гласове, са избрани две украси - Тази на елхата на коледния базар в Градската градина и Светещата украса пред храм-паметника "Александър Невски".

Третото място в класацията отива при Коледната украса на пешеходния участък на булевард "Витоша". Там светещите дървета се допълват и от светещи гирлянди.

На второ място - само на стъпка от върха, е Украсата пред Министерския съвет. Най-интересното в нея са двойката еленчета, които светят всяка вечер в очакване на Дядо Коледа.

Първото място в ТОП 5 тази седмица е за украсата на Коледното дърво, на площад "България" пред НДК. Тя е събрала над 50 процента от зрителския вот и безапелационно пречели приза "Първенец" на София.

Десетметровата елха, украсена с 30 хиляди светещи лампички и 2500 метра гирлянди, впечатли най-много зрителите на БНТ 2. Светлините ѝ бяха запалени преди 5 дни, а живеещите наблизо още помнят ефектната заря на тържеството. На него бяха запалени и останалите свелини около НДК. Особено впечатляващ е тунелът от сини светлини на моста на влюбените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменени полети и нарушен трафик във Великобритания заради снега
Отменени полети и нарушен трафик във Великобритания заради снега
Изтеглят се адаптирани млека във Франция и чужбина заради опасност от салмонела
Изтеглят се адаптирани млека във Франция и чужбина заради опасност от салмонела