НОВИНИ

ТОП 5 на най-предпочитаните коледни събития в Русе

В рубриката ни "ТОП 5" тази седмица ви попитахме кои са най-предпочитаните коледни събития в Русе. Ето как ги подредихте.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе
16:00, 17.12.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

На пето място в анкетата е коледното фолклорно надиграване, в което традиционно участват танцовият театър "Найден Киров" и известни в цялата страна школи и клубове за народни танци, сред които "Чанове", "Фламинго" и "Играорци".

Четвърто място в допитването ни е за коледния базар на площада. Тази година той е изграден от 27 къщички. В тях русенци могат да открият сувенири, топли шалове и ръкавици, а наоколо да се насладят на повече от 400 светещи коледни елемента, които красят града.

Коледуване на площада – то заема третото място в класацията ни. В него обичайно се включват коледарски групи от читалищата в с. Тетово, кв. "Средна кула" и село Николово. Те пресъздадат по стара традиция характерните за Бъдни вечер обичаи, като наричат за здраве, берекет и благополучие.

На второ място поставихте Флашмоб седмиците в Русе. Всеки ден флашмобове изненадват русенци в градския транспорт, на площада, в магазини и в обществени сгради. И ще продължат до 22 декември.

Убедително, на първо място е фестивалът на ледените фигури, който миналата година привлече рекорден брой посетители – над 25 000.

130 ледени блока, тежащи около седем тона, вече пристигнаха в Русе за айс феста. Тази година в него ще участват 10 скулптори от 6 държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган: Турция ще открие посолство в Източен Ерусалим​
Ердоган: Турция ще открие посолство в Източен Ерусалим​
Основни приоритети в програмата на новото австрийско правителство
Основни приоритети в програмата на новото австрийско правителство